Ελικοφόρο μεταφορικό αεροσκάφος τύπου C-2 Greyhound του αμερικανικού Ναυτικού συνετρίβη, ή κατά τα φαινόμενα επιχείρησε προσθαλάσσωση νοτίως της Ιαπωνίας, στη θάλασσα των Φιλιππίνων, μεταβαίνοντας στο αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός έβδομος στόλος (U.S. Seventh Fleet).

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, από τα συνολικώς 11 άτομα που επέβαιναν, τα οχτώ έχουν διασωθεί και έχουν μεταφερθεί στις νοσοκομειακές εγκαταστάσεις εντός του αεροπλανοφόρου για έλεγχο και ενδεχόμενη νοσηλεία και όλα δείχνουν ότι είναι καλά στην υγεία τους, υπό την έννοια ότι δεν κινδυνεύει τουλάχιστον η ζωή τους.

Τα υπόλοιπα τρία άτομα αγνοούνται με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (SAR: search and rescue) με τη συμμετοχή πλοίων και αεροσκαφών των ναυτικών δυνάμεων της Ιαπωνίας (JMSDF: Japan Maritime Self-Defense Force) και των ΗΠΑ (US Navy).

Το δυστύχημα (εάν έχουν χαθεί οι ζωές όσων αγνοούνται) συνέβη κατά τη διάρκεια πτήσης ρουτίνας από τον ναύσταθμο «Ιουακούνι» (Marine Corps Air Station Iwakuni) που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις των Αμερικανών Πεζοναυτών που σταθμεύουν στην Ιαπωνία, προς το αεροπλανοφόρο, μεταφέροντας προσωπικό και εφόδια.

Το USS Ronald Reagan λάμβανε μέρος σε εκπαιδευτική δραστηριότητα με τις ιαπωνικές δυνάμεις στη θάλασσα των Φιλιππίνων. Αιτία του δυστυχήματος φαίνεται να είναι πρόβλημα που αντιμετώπισε το αεροσκάφος στους κινητήρες.

Πρόκειται για πολύ παλιό – αν και αξιόπιστο αεροσκάφος – καθώς μετράει αισίως περισσότερο από μισό αιώνα επιχειρησιακής προσφοράς στο αμερικανικό Ναυτικό, το οποίο έχει ξεκινήσει την αντικατάστασή του με τα αεροσκάφη κλινόντων στροφείων V-22 Osprey.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας