Πλέον, αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός το πλαφόν των 300.000 ευρώ κάτω από το οποίο είχε απόλυτη προστασία η πρώτη κατοικία και δεν μπορούσε κάποτε να βγει στο σφυρί. Χθες, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 15 πλειστηριασμοί διαμερισμάτων, αποθηκών κ.λπ.,  σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής, ακόμη και για οφειλές των 30.000 ευρώ…

Οι πλειστηριασμοί αφορούσαν πρώτες κατοικίες στις περιοχές της Αθήνας, της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου, της Καλλιθέας, του Χαλανδρίου, της Νίκαιας και του Μοσχάτου. Οι πλειστηριασμοί έγιναν τόσο ηλεκτρονικά, όσο και με τον παραδοσιακό τρόπο μέσω των Ειρηνοδικείων και παρά τις αντιδράσεις από οργανώσεις και πολίτες.

Στο Χαλάνδρι, λόγου χάρη, εκπλειστηριάστηκε πρώτη κατοικία για οφειλή 43.000 ευρώ. Στη Νίκαια, βγήκε σε πλειστηριασμό τετραώροφο, ενώ στο Μοσχάτο, χάθηκε σπίτι περίπου 60 τετραγωνικών, για οφειλή μόλις 30.000 ευρώ.

Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεξήχθησαν χθες το απόγευμα 12 από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Ακόμη, ολοκληρώθηκαν δύο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των πλειστηριασμών ακινήτων που έγιναν στην Αθήνα στους 14.

Αναλυτικότερα, από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς έγιναν 20 και εξ αυτών ολοκληρώθηκαν για 12 ακίνητα. Για οκτώ ακίνητα αν και ξεκίνησαν δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν. Οι πλειστηριασμοί αυτοί κηρύχθηκαν άγονοι και αναμένεται να επαναπροκηρυχθούν. Επίσης, οι υπόλοιποι εννέα δεν ξεκίνησαν καν.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας