Υποβλήθηκαν ήδη περισσότερες από δύο εκατομμύρια αιτήσεις – Στα 570 ευρώ το μέσο ποσό που θα καταβληθεί στους δικαιούχους

Περισσότερες από δύο εκατομμύρια αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα έχουν ήδη υποβληθεί, ενώ αύριο λήγει η προθεσμία που είχε δοθεί εξαρχής. Μέχρι στιγμής πάντως μόνο το 41,9% των αιτήσεων αυτών έχει γίνει δεκτό, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται πως τελικά κοινωνικό μέρισμα θα λάβουν περί το ένα εκατομμύριο πολίτες.

Συνολικά έχουν υποβληθεί 2.761.990 ολοκληρωμένες αιτήσεις, από τις οποίες σε εκκρεμότητα βρίσκονται 55.807. Οι εγκεκριμένες αιτήσεις είναι 1.157.347 ή ποσοστό 41,90%, γεγονός που σημαίνει πως μόνο αυτοί οι πολίτες τις επόμενες ημέρες θα λάβουν το ποσό που δικαιούνται από το κοινωνικό μέρισμα, και το οποίο κατά μέσο όρο υπολογίζεται στα 570 ευρώ, με τους υπόλοιπους να μένουν απογοητευμένοι, καθώς στην πλειοψηφία των περιπτώσεων «το χάνουν» για λίγα μόλις ευρώ εισοδήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ και βάσει των διακριτών ΑΜΚΑ που συμμετέχουν στις εγκεκριμένες αιτήσεις, από το κοινωνικό μέρισμα θα επωφεληθούν συνολικά 2.971.904 πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας